Kalınması Gereken 12 Kamp Yeri

Bir çadır, bir tulum bir de mat, var mı kamp yapmak gibisi. Eğer sizde doğa ve kamp tutkunuysanız bu yerleri görmeden geçmeyin deriz…

1.Kapılı Göller / Rizekapili-goller-rize

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı bu kamp alanımız zoru sevenlere gelsin. Zoru sevenlere diyoruz çünkü kamp alanına arabayla ulaşım yok ve en yakın yerleşim yerinden yaklaşık 5 km yürümeniz gerekiyor. Göllerin bulunduğu alan ise ülkemizin en yüksek zirvelerinden biri olan Veçernik Dağı’nın (3.709 metre) eteklerinde yer alıyor.

Bölgede sadece sezonda açık olan bir pansiyon bulunuyor. Ancak buraya kadar gelmişken göl kenarında çadır kurmamak yazık olur. Tabii gündüz ile gece arasındaki büyük ısı farkından dolayı, taşların dağlardan kopup aşağıya indiğini de hatırlatmakta fayda var.

Kamp alanının düzenini ise genellikle dağcıların kendileri belirliyor. Yerin doğası ise Patagonya’daki Fitz Roy Tepesi’ni anımsatıyor.

2. Borçka Karagöl / Artvinborcka-karagol-artvin

Artvin’in Borçka ilçesinde bulunan Borçka Karagöl kamp alanı, Borçka’dan yaklaşık 25 km uzaklıkta. Borçka Macahel yolundan sonra Karagöl yoluna saptıktan sonra kendinizi bir anda tepelerle kaplı yemyeşil bir alanda buluyorsunuz.

Borçka’daki bu kamp alanı ziyaretçilere her mevsim ayrı güzellik sağlayabilen yerlerden. Belediyeye bağlı bir tesis var alanda sadece. Dolayısıyla gidenlerin hazırlıklı gitmesini öneriyoruz.

Alanın ortasında bulunan ve heyelan sonucu oluşan Karagöl’de ise balık tutmak yasak; aklınızda olsun. Ancak balık avı yerine sizi tatmin edeceğinden emin olduğumuz fotoğraf avına çıkabilirsiniz.

3. Dilberdüzü / Artvin

dilberduzu-artvin
Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı bölgede, Kaçkarlar’a tırmanmaya gelen dağcıların çok sevdiği bir kamp alanı bulunuyor. Dilberdüzü olarak bilinen bu alana gelmek için Yusufeli’ne bağlı Olgunlar köyüne ulaşmak gerekiyor; sonrası ise tabanlara kuvvet.

Yaklaşık 7 km süren yol, sırt çantalarınızı da düşündüğünüzde biraz yorucu gibi gelebilir ama yol boyunca size eşlik eden harika manzara ve oksijen takviyesi, yorgunluğu size hiç hissettirmeyecektir.

Alan özellikle yaz aylarında rengârenk çadırlarla doluyor. Yürüyüşe veya tırmanışa gelenler birbiriyle fikir alışverişi yaparak açık havada yemeklerini hazırlıyor, bir yandan da bulundukları konumun tadını çıkartıyor. Ancak buraya gelmeyi düşünenleri önceden uyaralım; burası tamamen doğal bir kamp alanı, dolayısıyla tuvalet ve banyo bulunmuyor.

4. Uzungöl / Trabzon-uzungol-trabzon

Sıradaki kamp alanımız kendi alanında oldukça meşhur bir yer. Üstte saydığımız diğer kamp alanlarından farklı olarak Uzungöl’de birçok tesis bulunuyor, yani daha konforlu bir kamp alanı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.  Son zamanlarda ise alan karavan kampçılarının akınına uğruyor.

Burada Karadeniz’in yemyeşil doğası ve saf oksijenli havasından faydalanmakla kalmayıp yörenin muhteşem yemeklerini de tatma fırsatı yakalayabilirsiniz. Ama dikkatli olun; yürüyüş yapıp kilo vereyim derken, kilo alarak eve dönmeyin sakın.

5. Yedigöller / Boluyedigoller-bolu

Bolu’nun Mengen ilçesinde bulunan ve 1965’ten beri milli park statüsüne sahip olan Yedigöller de ziyaretçilerini dört mevsim karşılayan yerlerden. Her mevsim ilgi gören Yedigöller, ziyaretçilerine muhteşem yeşil bir manzaranın ve göllerin yanı sıra yürüyüş yolları da sunuyor.

Fotoğrafçılar için adeta tükenmez bir görüntü madeni olan Yedigöller’de kamp alanları için özel platformlar da bulunuyor. Platformda ise hem tuvalet hem oturma sıraları, hatta aydınlatma bile var. Ancak alanda herhangi bir alışveriş tesisi bulunmadığı için gidenlerin önceden hazırlıklı gitmesinde fayda var.

6. İğneada / Kırklareliİğneada / Kırklareli

Alüvyonlar sayesinde oluşan gölleri, denizi ve ormanları ile İğneada geç de olsa milli park olma ayrıcalığına erişmeyi başaran bir yer. Kırklareli’ne bağlı olan İğneada, aynı zamanda birçok göçmen kuşa da molalarında ev sahipliği yapıyor. İstanbul’a olan yakınlığı burayı daha da cazip kılıyor.

İğneada’daki en popüler kamp alanı ise Mert Gölü Mesire Yeri. Alanda birçok konaklama ve alışveriş tesisi de bulunuyor. Burada yapılacak en güzel aktivitelerden biri ise Longoz Ormanları’nda bulunan parkurlarda yürüyüş yapmak. Bölgede yapılan motor ve ATV safarileri de oldukça revaçta.

7.  Mazı köyü / BodrumMazı köyü

Bodrum’un iklimini ve denizini seviyor ama kalabalığına tahammül edemiyor musunuz? Çözümü çok kolay. Hemen pılınızı pırtınızı toplayıp yakınında bulunan Mazı köyüne geçin. Mazı köyü sakinliği ve doğasıyla, doğaseverler için güzel bir sığınak.

Köy, Aşağı Mazı ve Yukarı Mazı olmak üzere iki yerleşimden oluşuyor. Esas yerleşim alanı olan Yukarı Mazı’nın dezavantajı ise denize biraz uzak kalması diyebiliriz. Köyde kamp alanları ve hoş, bahçeli pansiyonlar bulunuyor.

Gidenler hem bozulmamış doğanın tadını çıkarıyor hem de teknelerle birbirinden güzel ve ıssız koyları ziyaret edebiliyor. Hızla yayılan betonlaşma modasının henüz vurmadığı Mazı köyüne mutlaka uğranmalı.

8. Kelebekler Vadisi / Fethiye Kelebekler Vadisi

Vadi, iki yanı uçurum olan bir alanın ortasında bulunuyor. Ulaşım ise genellikle tekne ile yapılabiliyor. Karadan ulaşım var mı? Var. Ancak bu yolu denemenin tek bir şartı bulunuyor. O da iyi bir dağcı olmak. Zira indiğiniz yol, yol değil.

Ancak nereden gidilirse gidilsin varış noktası herkesi güzelliği ile büyülemeyi başarıyor. Vadide birçok kamp alanı mevcut. Bunun yanı sıra kafe ve yemek hizmeti veren tesis de bulunuyor.

9.  Adrasan / AntalyaAdrasan

Sıradaki yerimiz Olimpos’un önlenemez popülaritesinin gölgesinde kalmış harika bir bölge. Olimpos’un hemen yanında bulunan Adrasan, yeni yeni ünlenmeye başlıyor. Geçen sene bu bölgede çıkan yangın içimizi parçalamıştı. Dolayısıyla gidenlere ve orman yürüyüşlerine katılanlara iki kat daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz.

Adrasan’da pansiyonların yanı sıra birçok kamp alanı mevcut. Ayrıca sahil boyunca birçok kafe ve bar bulmak mümkün. Yani Olimpos’ta çok arkalarda kalan tesisler, burada hemen yanı başınızda. Kısacası doğasıyla, plajıyla ve insanlarıyla gidilmeye fazlasıyla değer bir kamp/tatil bölgesi Adrasan.

10. Salda Gölü / BurdurSalda Gölü

Salda’nın, Bahamalar’da herhangi bir plajı andıran bir görüntüsü var. Ancak burası tatlı suyla dolu harika bir göl. Burdur’un Yeşilova ilçesine bağlı olan gölde kamp alanı ve konaklama tesisi de bulunuyor.

Yaz aylarında farklı tatil arayanlar genellikle buraya akın ediyor. Suda bulunan magnezyumdan oluşan bembeyaz plajlar, suyun başlamasıyla sırayla turkuaz-yeşil ve maviye dönüyor. Dolayısıyla göl sıradan bir gölden çok bir denizi andırıyor. Gölün yüzmek için en ideal yerlerinin bu bölümler olduğu da unutulmamalı.

11. Ihlara Vadisi / KapadokyaIhlara Vadisi

Kapadokya denince akla birçok şey geliyor ve kamp bunların çok arkalarında kalıyor. Ancak şunu belirtelim ki burada kamp yapmak beklentilerinizi karşılamakla kalmayıp onların çok üstünde bir tecrübe sağlayacak. Zaten masal dünyasından kopmuş bir parça gibi duran doğası yetmiyormuş gibi bir de günübirlik yapılacak birçok aktivite ile zamanınızı nasıl harcadığınızın farkında bile olmayacaksınız.

Geceleri, mutlak sessizliğin içinde ve yıldızların şovu eşliğinde geçirirken sabahın ilk saatlerinde gözünüzü açtığınızda, gökyüzünde sürreel bir görüntüye sebep olan balonları göreceksiniz. Gündüz ister bisiklet ile doğa turuna çıkar, isterseniz vadinin içinden yürüyüş yapıp antik kenti dolaşarak tarihe yolculuk yapabilirsiniz.

12.  Aladağlar Yedigöller / KayseriAladağlar Yedigöller

Orta Toros Dağları’nın eşsiz bir bölümü olarak bilinen Aladağlar Yedigöller Platformu, sanılanın aksine Niğde değil Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde bulunuyor. Bu yüksek rakımlı plato, yazın eriyen buzlar sonucu oluşan gölleriyle de meşhur.

Yürüyüş severlerin göz bebeklerinden biri olan bu plato aynı zamanda doğa fotoğrafçılarının da en gözde kamp yerlerinden biri. Zira gerek dağların konumu, gerek göllerin berraklığı ve turkuaz rengi ile, gökyüzü ve plato şahane görüntüler sunabiliyor.

Yedigöller kamp alanı, Aladağlar trans geçiş rotasının ortasında bulunuyor. Ancak bu büyülü platoya varmak o kadar da kolay değil. Çünkü nereden gelirseniz gelin, buraya ulaşmanız yürüyerek iki gününüzü alıyor.

Onur Sherifi

Gezginler

One comment

  1. Salda Gölü’nün yeni göz bebeği Hotel Lago Di Salda
    2006 yılında 2006/11033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile ”Burdur Yeşilova Salda Gölü Turizm Merkezi” olarak ilan edilen mevkide, Kültür ve Turizm Bakanlığının ”Türkiye Turizm Stratejisi 2023 çalışmasında belirlenen 9 tematik gelişim bölgesinden birisi olan 6. Göller Bölgesi Eko Turizm Gelişim Bölgesi içerisinde yer alan bölgede yeni bir turizm yatırımı gerçekleşti.

    Turizm potansiyeli yönünden büyük bir öneme sahip olan Salda Gölü’nde uzun çabaların ardından yeni bir yatırım gerçekleşti. Lago Turizm Otelcilik tarafından Burdur’un Yeşilova İlçesi’nin incisi Salda Gölü’nün kenarında muhteşem manzaralı Hotel Lago Di Salda hizmete girdi.

    İçerisinde bir adet yetişkin ve çocuk yüzme havuzu, sauna, Türk hamamı, şark köşesi, toplantı salonu, restoran, american bar, snack bar, restoran bar ve açık otopark bulunan otelde 23 adet standart oda ve 2 de suit oda bulunuyor.

    Sağladığı konfor ve ferahlık ile sessizliği de içerisinde barındıran otel ilimizde adından çok söz ettirecek gibi görünüyor.

    Şehrin gürültülü yaşamından uzakta huzurlu bir tatil arayan vatandaşların tercihleri arasında yer alabilecek olan Hotel Lago Di Salda, Antalya’ya 120 km., Burdur’a 65 km., Denizli’ye 90 km., Denizli Çardak Hava Limanı’na 35 km. ve Salda Kayak Merkezi’ne 15 km. mesafe de bulunuyor.

    Edinilen bilgiye göre Burdur’un 2012 yılında faaliyete geçen turizm merkezlerinden Salda Kayak Merkezi’nin konaklama ihtiyacını da karşılaması öngörülen otel, yaz ve kış sezonlarında hizmet verecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir