DÜNYADAN BAZI İLGİNÇ FESTİVALLER

Kafasız Horoz Mike Festivali (Colorado, ABD)festival11

Fruitalı bir çiftçi Lloyd Olsen ve ailesi 10 Eylül 1945’de akşam yemeğinde tavuk yemeğe karar verdi. Olsen, bahçeye çıkıp beş buçuk aylık horozu Mike’ı kümesten aldı ve kafasını kesti. Ancak Mike pek umursamış gibi görünmedi. Aksine tüylerini kabartıp sağı solu gagalamaya devam etti. Olsen ertesi sabah Mike’ın kopuk kafasını kanadının altında, hala hayatta olduğunu gördüğünde bunun bir mucize olduğuna karar verdi. “Eğer Mike yaşamayı bu kadar istiyorsa ben kimim ki onu öldürecek?” diye düşünen Olsen, horozu tahıllarla ve su damlalığıyla beslemeye başladı. Bir hafta sonra hala hayatta olan Mike’ı Utah Üniversitesi’ne muayeneye götüren Olsen şu gerçekle karşılaştı: Baltayla hayvanın kafasını kestiğinde şah damarına denk gelmemişti, diğer kestiği damarlarda da kanın pıhtılaşmasıyla Mike kan kaybından ölmekten kurtuldu. Beyin kökünün büyük bir kısmının sağlam kalmasıyla Mike kafasız da olsa normal bir hayat sürdürmeyi başardı.

Roswell UFO Festivali (New Mexico, ABD)festival2

Roswell UFO Festivali tarihin en tartışmalı olaylarından birini kutluyor. Temmuz 1947’de uçan daire olduğu iddia edilen bir cisim kasabanın biraz uzağında yere çakıldı. Olayın üzerinden 60 yıl geçmesine rağmen akıllarda hala soru işaretleri var.

BöcekFest (Kuzey Carolina, ABD)festival3

Kuzey Carolina Doğal Tarih Müzesi tarafından sponsorluğu yapılan ve ABD’deki en büyük tek günlük böcek festivali olarak bilinen BöcekFest sayesinde her yıl 25 bin kişi Raleigh’a geliyor.

San Fermin in Nueva Orleans (Louisiana, ABD)festival4

İspanya’nın Pamplona şehrinde yapılan üç günlük boğa yarışlarının bir benzeri olan SNFO’da boğa yerine boynuzlu kaskları ve plastik sopalarıyla çevredekileri korkutmaya çalışan patenci kızlar var.

Peynir Yuvarlama Festivali (Gloucestershire, İngiltere)54217d6d075dc99b1c271fc9

Bu İngiliz festivalinin mantığı basit. Bir tekerlek peyniri tepeden aşağı yuvarla, peşinden koş, peyniri ilk yakalayan ya da bitiş çizgisini ilk geçen sen ol, kazan. Ödül mü? Daha fazla peynir.

Bebek Üstünden Atlama Festivali (Castrillo de Murcia, İspanya)

A man dressed up as the devil jumps over babies lying on a mattress in the street during 'El Colacho', the 'baby jumping festival' on June 26, 2011 in the village of Castrillo de Murcia, near Burgos. Baby jumping (El Colacho) is a traditional Spanish practice dating back to 1620 that takes place annually to celebrate the Catholic feast of Corpus Christi. During the act - known as El Salto del Colacho (the devil's jump) or simply El Colacho – men dressed as the Devil (known as the Colacho) jump over babies born the last twelve months of the year who lie on mattresses in the street. AFP PHOTO / CESAR MANSO

Geçmişi 1620’lere kadar giden El Colacho (Bebek Üstünden Atlama Festivali) bu festivalde yatan bebeklerin üzerinden atlanıyor. Bu törenin çocukları günahlardan arındıracağına, hastalıktan koruyacağına ve kötü ruhları kaçıracağına inanılıyor.

Çıplak Festival (Okayama, Japonya)festival8

Geçmişi 500 yıl öncesine dayanan kutlamalarda 9 bin kadar çıplak adam bir gece önce Şinto rahibinin çukura attığı uğurlu çubukları bulmaya çalışıyor. Kazanan kişi çubukları içi pirinç dolu bir ahşap kutuya saplıyor ve mutluluğunu bir yıl boyunca garantiliyor.

Dünyanın En Büyük Ketçap Şişesi Festivali (Illinois, ABD)festival10-e1360522624747

Illinois eyaletinin Collinsville şehri dünyanın en büyük ketçap şişesine sahip olmakla övünüyor. Her yıl düzenlenen Ketçap Şişesi festivaliyle şehrin en çarpıcı heykeli olan 50 metre yükseklikteki ketçap şişesi onurlandırılıyor.

Naki Sumo: Ağlayan Bebek Festivali (Tokyo; Japonya)festivaller1

Hiçbir anne çocuğunun ağlamasını istemez ama Naki Sumo Ağlayan Bebek Festivali’nde anneler bebeklerinin ağlaması için ellerinden geleni yapıyor. Tokyo’da her yıl düzenlenen bu organizasyon 400 yıllık bir gelenek.

Rapa das Bestas: At Güreşi Festivali (İspanya)festivaller2

İspanya’nın Galicia bölgesinde yapılan festivalin kökeni aslında Bronz Çağı’na dayanıyor. Geniş bir arenada erkek güreşçiler atlarla güreşiyor. Vahşi atların makasla yelesini ve kuyruğunu kesmeye çalışan güreşçiler atlarla çarpışıyor. Tek amacı güç gösterisinde bulunmak.

Ivrea Orange: Portakal Fırlatma Festivali (Turin; İtalya)festivaller3

Bir Ortaçağ hikayesine dayanan bu festivalde katılımcılar Ortaçağ kıyafetleri giyip sadece portakallarla zırhlanarak antik bir savaşı canlandırıyor.İtalya’nın Ivrea kasabasında her yıl şubat ayından düzenlenen Portakal Festivali’nde katılımcılar tonlarca portakalı birbirine fırlatıyor.

Boryeong Festivali: Çamur Festivali (Boryeong; Kuzey Kore)festivaller5

Güney Kore’nin Boryeong kentinde düzenlenen Geleneksel Çamur Festivali milyonlarca ziyaretçinin ilgisini çekiyor. Festival yaz aylarında gerçekleştiriliyor.

Argungu Balık Tutma Festivali (Nijerya)1206443310_nigeria-fishing_009

Nijerya’nın en önemli etkinliklerinden olan Arangungu Festivali her yıl Nijerya’nın kuzey doğusundaki Kebbi’de düzenleniyor. En büyük balığı yakalayanın ödülü 7500 dolar.

Gezginler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir